В Івано-Франківську заочно засудили фсбешника, який намагався завербувати прикарпатця

Івано-Франківський міський суд заочно виніс вирок уродженцю росії, який вчинив закінчений замах на збирання з метою передачі іноземній державі, іноземній організації або їх представникам відомостей, що становлять державну таємницю.

Обвинувачений - кадровий співробітник Федеральної служби безпеки російської федерації.

Житель смт.Биткова на час початку війни працював на заробітках у Тюменській області. Під час перетину кордону між рф та Латвією обвинувачений спробував завербувати чоловіка. Після повернення на територію області прикарпатець повідомив в Управління СБ України в Івано-Франківській області про факт опитування його співробітником ФСБ РФ.

Обвинувачений через месенджер Вайбер цікавився військовими частинами на території Надвірнянського району та їхнім бойовим потенціалом. Указані відомості йому надані не були.

Судовий розгляд у межах даного кримінального провадження про обвинувачення здійснювався за відсутності обвинуваченого (in absentia).

Суд визнав обвинуваченого винним у вчиненні злочину, передбаченого ч.2 ст. 15, ч.1 ст. 114 КК України, та призначив покарання - 10 (десять) років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Строк відбуття покарання обвинуваченому обчислюватимуть з часу його затримання.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.