Медзаклади Івано-Франківщини отримають обладнання в рамках проєкту МОЗ та Світового банку

На Прикарпатті заклади охорони здоров’я отримають новітнє обладнання у межах спільного проєкту МОЗ та Світового банку. Про це повідомили в Департаменті охорони здоров'я Івано-Франківської ОДА.

До українських спеціалізованих лікарень у різних регіонах України надійде 12 новітніх комп’ютерних томографів та 11 ангіографів вже до кінця поточного року. Закупівля медичного обладнання проводилась у межах спільного проєкту МОЗ України та Світового банку «Екстрене реагування на COVID-19 та вакцинація в Україні» та додаткового фінансування до нього.

«Разом з керівниками лікарень та обласних департаментів охорони здоров’я вже обговорили етапи підготовки приміщень та інші важливі деталі, щоб обладнання запрацювало якомога швидше», - зазначив Ігор Кузін, заступник міністра, головний державний санітарний лікар України.

Обладнання буде розвезено до Вінницької, Івано-Франківської, Кіровоградської, Львівської, Миколаївської, Одеської, Полтавської, Рівненської, Тернопільської, Сумської, Хмельницької, Волинської, Дніпропетровської, Харківської, Запорізької областей та міста Києва.

МОЗ України спільно зі Світовим банком використали вже випробувану модель закупівлі – за прямими договорами з постачальниками. Таке рішення пришвидшує терміни постачання обладнання та розширює доступ до медичних послуг для кожного пацієнта.

Фото - ілюстративне

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.