У калуській багатоповерхівці виявили 67 витоків газу

За перше півріччя 2024 року фахівці Івано-Франківської філії ТОВ «Газорозподільні мережі України» здійснили технічне обслуговування внутрішньобудинкових систем газопостачання у 696 багатоквартирних будинках.

«У кожному з них виявлено витоки газу. Найбільше - у п’ятиповерхівці по вул. Будівельників, м. Калуш - 67. І це рекордна кількість виявлених витоків газу на мережах одного будинку», - повідомили в Івано-Франківській філії «Газмережі».

Загалом газовики цьогоріч запланували обстежити мережі у 1663 багатоповерхівках Івано-Франківської області. Як правило, це старий житловий фонд. Мережам найстаршого будинку 70 років.

«Витоки газу - це пряма загроза безпеці людей. Адже часто люди не підозрюють про витоки і, на жаль, не завжди звертаються до газовиків у разі відчуття запаху одоранту (запаху блакитного палива) біля будинку чи у під’їзді. Тому просимо балансоутримувачів не зволікати з підготовкою до зими: замовити технічне обслуговування внутрішньобудинкових систем газопостачання багатоквартирних будинків у газовиків чи іншої спеціалізованої організації», – говорить начальник відділу технічного обслуговування Івано-Франківської філії «Газмережі» Богдан Дубницький.

Нагадаємо, за належний стан внутрішньобудинкових систем газопостачання багатоквартирних будинків відповідають ОСББ або управляюча компанія.

Для забезпечення належного стану мереж будинку, планове технічне обслуговування внутрішньобудинкових систем газопостачання потрібно здійснювати раз на 3 чи 5 років, залежно від терміну їх експлуатації. Якщо мережі використовуються менш як 25 років, їх потрібно обслуговувати один раз на 5 років. Якщо 25 років і більше – раз на 3 роки. Відповідно, платіжка за ТО буде надходити один раз на 3 або 5 років.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.