КП «Галичводоканал» виконало рекомендації АМКУ

За результатами проведеного дослідження на предмет дотримання вимог законодавства про захист економічної конкуренції на регіональних ринках послуг з централізованого водопостачання та централізованого водовідведення, у травні 2024 року адміністративна колегія Західного міжобласного територіального відділення Антимонопольного комітету України, надала рекомендації КП "Галичводоканал".

А саме: припинити дії, які полягали в обмеженні строку дії технічних умов на приєднання до систем централізованого питного водопостачання та централізованого водовідведення та містили ознаки порушення законодавства про захист економічної конкуренції, передбаченого частиною першою статті 13, пунктом 2 статті 50 Закону України «Про захист економічної конкуренції», у вигляді зловживання монопольним (домінуючим) становищем на ринку послуг з централізованого водопостачання та централізованого водовідведення в частині видачі технічних умов на території м. Галича та населених пунктів с. Залуква, с. Шевченкове Івано-Франківської області.

На виконання зазначених рекомендацій комунальним підприємством прийнято наказ про встановлення терміну дії технічних умов до завершення будівництва об’єкта, що відповідає статті 30 Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності».

«Дії КП «Галичводоканал» не призвели до суттєвого спотворення конкуренції, не завдали значних збитків окремим особам чи суспільству та вжито відповідних заходів для припинення дій, які містили ознаки порушення законодавства про захист економічної конкуренції», - повідомили в Західному міжобласному територіальному відділенні АМКУ.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.