У Ворохті силовики встановили блокпост, планують виявляти ухилянтів

У Ворохті люди у військовій формі встановили новий блокпост на трасі.

Представник у військовій формі (ймовірно, прикордонник), пояснив, що блокпост перенесли на нове місце, оскільки «ухилянти» сходять з поїзда у Татарові і обходять населені пункти через ліси і гори. За його словами, вони ідуть 5-6 днів до державного кордону.

Селищний голова Ворохти Олег Дземюк поцікавився у представника, чи узгоджували вони це рішення з місцевою громадою. Той відповів, що подібні погодження не передбачені законодавством.

Колишній голова Ворохти Петро Кермощук заявив, що Ворохта ніколи не відносилась до прикордонної зони, а зараз її включили разом Татаровим і Вороненкою.

«Найближче до кордону знаходиться «Буковель». Ви там не поставили, бо вам там не дозволяють ставити. Ви не поставили в Яблуниці на перевалі. Ви там не поставили, бо там вам тоже голову знесуть», - сказав Кермощук.

Кермощук зазначив, що через дії прикордонників та ТЦК туристи перестали їхати у селище, де немає іншого способу заробити кошти окрім туризму.

Місцеві жителі висловили силовикам ультиматум. Якщо вони не знімуть блокпост - завтра траса на Буковель буде перекрита повністю.

«Ворохта не є резервація, бо хтось нині зацікавлений, щоб наповнити Яблуницю і Поляницю туристом, Ворохту треба задушити», - сказав Кермощук.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.