Бурштин отримає 10 млн. гривень від Києва для облаштування котельні

У Бурштині з виїзним засіданням перебувала обласна робоча група, щоб спільно з нашою громадою напрацювати механізми підготовки м. Бурштин до непростого опалювального сезону та допомогти у проблемних питаннях, які склалися. Про це повідомили в Бурштинській міській раді.

До її складу увійшли фахівці ОВА та усіх профільних служб, які відповідають за необхідні процеси облаштування котелень, зокрема, керівники Івано-Франківської філії ТОВ «Газорозподільчі мережі України» та АТ «Прикарпаттяобленерго». Також участь взяли представники Івано-Франківської РДА та депутати обласної ради Андрій Іваськів і Володимир Магаль.

Нагадаємо, що для забезпечення теплом соціальної сфери та житлового фонду в м.Бурштин необхідно забезпечити влаштування кількох котелень:

  • двох блочно-модульних газових котелень резервної системи опалення потужностями 10 МВт та 8 МВт, які забезпечать теплом 11 500 мешканців багатоквартирних будинків;
  • чотирьох твердопаливних котелень альтернативної системи опалення потужностями 1 МВт кожна для двох Бурштинських ліцеїв, гімназії та лікарні.

За сприяння депутата обласної ради Володимира Магаля Бурштинська міська рада цими днями отримала 10 млн. грн субвенції від Київської міської ради для облаштування котельні у міській лікарні. Також голова Івано-Франківської ОВА Світлана Онищук наголосила, що є певні домовленості з Міністерством розвитку громад, територій та інфраструктури України щодо надання Бурштину необхідних модульних котелень. Йшлося і про те, що частину коштів буде виділено і з обласного бюджету.

Обговорили також питання переходу мешканців на індивідуальне опалення. Хоча депутати Бурштинської міської ради нещодавно прийняли рішення надавати такі дозволи, газова служба наголошує, що потрібна згода 75 % власників житлового будинку. Вони підписують протокол, що бажають відключитися від централізованого опалення, приносять його у ЦНАП, і постійно діюча комісія дає дозвіл на відключення цілого будинку. Тому в подальшому виконком надаватиме дозволи для переходу на індивідуальне опалення лише мешканцям приватного сектору та мешканцям багатоквартирних будинків, де буде згода на це 75% мешканців. Але потреба у цьому уже стоїть не так гостро, оскільки маємо чітке запевнення щодо облаштування котелень.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.