З Івано-Франківщини видворили узбека-кримінальника

Управління Державної міграційної служби в Івано-Франківській області у межах своєї компетенції ухвалило рішення про примусове видворення з України 38-річного громадянина Республіки Узбекистан.

Рішення обґрунтовано положеннями статті 30 Закону України «Про правовий статус іноземців та осіб без громадянства», а також з урахуванням позиції правоохоронних органів.

«Зважаючи на стиль життя і коло спілкування іноземця, працівники міграційної служби спільно з одним з оперативних підрозділів поліції вже зараз здійснюють відповідні заходи, щоби забезпечити видворення небажаної для України особи у рамках законодавства і за процедурою, яка виключає будь-які ексцеси. З метою ідентифікації особи (оформлення документів для перетину кордону) чоловіка допроваджено до пункту тимчасового перебування іноземців. По суті мова йде про іноземця, який свого часу в’їхав в Україну і оформив шлюб з громадянкою України. Маючи посвідку на тимчасове проживання в нашій країні, чоловік вчинив низку кримінальних правопорушень насильницького і майнового характеру – грабежі, розбійний напад, кваліфіковані крадіжки. За вироком суду, кримінальник на 9 років був позбавлений волі. Поведінка іноземця в умовах ув’язнення була далекою від належної. Отже, щойно у засудженого закінчився термін покарання, правоохоронні органи мали вагомі підстави припускати, що подальше перебування цього іноземця на території України може суперечити інтересам забезпечення національної безпеки і охорони публічного порядку», - повідомили в Міграційній службі Івано-Франківської області.

За процедурою примусового видворення і після оформлення відповідних проїзних документів громадянин Узбекистану буде допроваджений до кордону у супроводі працівників міграційної служби і поліції.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.