Водій, який скоїв смертельну аварію на Снятинщині, відбувся умовним терміном

Снятинський районний суд виніс вирок прикарпатцю, який скоїв смертельну аварію у Коломийському районі.

8 серпня 2023 року, близько 18 години на перехресті доріг в межах села Вовчківці зіткнулись автомобілі Peugeot 3008 та Opel Vivaro, після чого перший автомобіль втратив керування і зіткнувся з Toyota Camry.

Водій Peugeot 3008 зазнав численних тілесних ушкоджень, внаслідок яких помер.

Водій Opel Vivaro порушив ряд вимог Правил дорожнього руху.

У судовому засіданні обвинувачений свою вину у вчиненні інкримінованого йому злочину визнав повністю та вказав, що вчинив злочин ненавмисно. Пояснив, що в момент, коли він рухався по другорядній дорозі та під`їжджав до перехрестя нерівнозначних доріг, там був знак «Стоп». Він зупинився, зліва побачив транспортний засіб близько за 150-200 метрів. Він в цей момент виїжджав з другорядної дороги на головну. Побачив, що транспортний засіб «Пежо» рухається до його автомобіля. Удар прийшовся в праву передню частину його автомобіля. Після ДТП автомобіль «Пежо» проїхав ще близько 70 м. Також на даній ділянці дороги ще були два інші транспортні засоби. Через зіткнення автомобіля «Пежо» з його автомобілем, потерпілий зіткнувся ще з цими двома транспортними засобами. Зазначив, що не врахував швидкість руху транспортного засобу «Пежо». Вважає, що автомобіль "Пежо" мав рухатися із швидкістю 50-70 км/год і тому припускав, що встигне повернути ліворуч. Першопричиною ДТП була його неуважінсть. Вказав, що завдану шкоду потерпілим відшкодував. Просив не позбавляти його права керування транспортним засобом,щиро каєтьсяу вчиненому, просив суворо не карати.

Потерпіла подала до суду заяву, в якій просила справу розглядати у її відсутності, претензій матеріального і морального характеру до обвинуваченого не має, просила його суворо не карати та не позбавляти права керування транспортними засобами.

Суд визнав обвинуваченого винуватим у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст. 286 КК України та призначити йому покарання у виді трьох років позбавлення волі, з позбавленням права керування транспортними засобами строком на три роки. На підставі ст.75 КК України звільнив його від відбування призначеного основного покарання з випробувальним терміном 2 роки.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.