Житель Коломийщини, який зарізав батька, отримав 7,5 років ув’язнення

Фото ілюстративне

Коломийський міськрайонний суд виніс вирок жителю Коломийщини, який зарізав батька.

2 вересня 2023 року на ґрунті довготривалих неприязних відносин, між родичами виник черговий конфлікт, під час якого обвинувачений неодноразово наніс потерпілому удари руками та ногами в обличчя та інші частини голови. Після цього потерпілий вийшов з цієї кімнати будинку, де проживав обвинувачений, та пройшов до місця свого проживання, а саме у кімнату літньої кухні, яка належить до вказаного будинковолодіння.

Обвинувачений, перебуваючи в стані алкогольного сп'яніння, усвідомлюючи суспільно небезпечний характер свого діяння, передбачаючи його суспільно небезпечні наслідки та бажаючи їх настання, підійшов до потерпілого та із застосуванням зазначеного розкладного ножа наніс потерпілому три удари в область грудної клітки, шиї та правого плеча. Від сильної втрати крові потерпілий помер.

Допитаний в судовому засіданні обвинувачений свою вину у вчиненні інкримінованого злочину по суті визнав частково, а саме лише щодо заподіяння смерті потерпілому.

Обвинувачений повідомив, що конфлікт стався з приводу того, що останній не бажає працевлаштуватися. Бажаючи припинити цей конфлікт, обвинувачений вийшов з кімнати будинку та пішов до приміщення літньої кухні. Однак, невдовзі після цього потерпілий прийшов в це приміщення, тримаючи в руках вила, якими він завдав ударів обвинуваченому, спричинивши тілесні ушкодження, в тому числі і ті, які призвели до втрати кінцевої фаланги одного з пальців на руці. Вказані дії спричинили виникнення у обвинуваченого стану афекту, внаслідок чого він і наніс удари ножем потерпілому, хоча обвинувачений перебував в такому психічному стані, що не пригадує як саме їх наносив.

Суд визнав обвинуваченого винним у вчиненні злочину, передбаченого ч.1 ст. 115 КК України, та призначив йому покарання у виді позбавлення волі на строк сім років та шість місяців.

Строк відбуття засудженим вказаного покарання рахуватимуть з дня його фактичного затримання, тобто з 02.09.2023 року.

До набрання даним вироком законної сили запобіжний захід у виді тримання під вартою, застосований до обвинуваченого залишили без змін.

Фото - ілюстративне

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.