В Угорниках встановили анотаційні дошки дев’ятьом загиблим захисникам

Дев’ятьом Героям-випускникам Наукового фізико-технічного ліцею в Угорниках відкрили анотаційні дошки.

Андрій Бойко, Ігор Гойванюк, Микола Івасюк, Віталій Гладюк, Тарас Луцишин, Володимир Гасюк, Андрій Данилюк, Антон Листопад та Микола Долінський. Кожне з цих прізвищ, незмінний вже понад 30 років директор ліцею, Мирослав Янишівський пам’ятає. Каже, випускники його закладу були ерудованими хлопцями з високими інтелектуальними знаннями. Вони могли принести користь науці, натомість вирішили самовіддано стати на захист всіх нас.

«То я всіх цих 9 хлопців приймав у ліцей, проходили вони через вступну кампанію. Я всіх їх випускав, тиснув руку, вручав атестат. І вони можна сказати, як мої ліцейні сини. Вони всі дуже успішні люди. Були успішними ліцеїстами і стали успішними людьми. В нас є таке найвище звання «Ліцеїст року». На жаль, тут є і ліцеїст року, є тут кілька золотих медалістів. Є тут і просто хлопці середньої частини рейтингу, але коли прийшла прикра пора, вони не злякалися і стали в стрій захищати Батьківщину», - розповідає директор Івано-Франківського наукового фізико-технічного ліцею Мирослав Янишівський.

Наразі 10 випускників фізико-технічного ліцею поклали свої життя за Україну. Раніше на фасаді освітнього закладу відкрили також пам’ятний знак полеглому Герою Ігорю Лудчаку.

«Ми повинні пам’ятати, хто за наше життя, вільне, спокійне, віддав своє життя, щоби у нас все було добре. Обов’язково треба у кожній школі ставити такі дошки, щоби віддавали шану Героям. Це потрібно нам, щоби не забували люди», - зазначає учень наукового фізико-технічного ліцею Маркіян Клепач.
«Для мене це, в першу чергу, буде згадка про шану, про цих Героїв, коли я буду ранком заходити в навчальний заклад. Я вважаю, що такі анотаційні дошки потрібно ставити, щоби пам’ятати про своїх Героїв і віддавати їм шану», - каже учень наукового фізико-технічного ліцею Максим Шевчук.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.