АМКУ виявив змову під час тендера на будівництво школи в Опришівцях

30 травня 2024 року адміністративна колегія Західного міжобласного територіального відділення Антимонопольного комітету України прийняла рішення про наявність змови між ТОВ «Трейдербуд», ТОВ «Арх-Буд Технологія» і ТОВ «Ромекс ІФ» під час їх спільної підготовки та участі у відкритих торгах на закупівлю робіт з будівництва навчально-виховного комплексу ЗОШ №6 в мікрорайоні "Опришківці" в м. Івано-Франківську.

Торги були проведені у грудні 2018 року - січні 2019 року Управлінням капітального будівництва Івано-Франківської міськради, очікувана вартість закупівлі 120 млн. гривень.

«Відділення довело, що ТОВ «Трейдербуд», ТОВ «Арх-Буд Технологія» і ТОВ «Ромекс ІФ» під час підготовки та участі у торгах, всупереч Закону України «Про публічні закупівлі», узгоджували свої дії. На основі зібраних доказів адміністративна колегія Західного МТВ визнала дії відповідачів порушенням законодавства про захист економічної конкуренції, що призвело до спотворення результатів торгів. У зв’язку з виявленими фактами, на ТОВ «Трейдербуд», ТОВ «Арх-Буд Технологія» і ТОВ «Ромекс ІФ» накладено штраф у сумі 68 000 гривень (на кожного) за вчинення антиконкурентних узгоджених дій, що призвели до спотворення результатів торгів», - повідомили у Західному міжобласному територіальному відділенні АМКУ.

Згідно з Законом України «Про публічні закупівлі», підставою для відмови в участі у процедурі закупівлі є той факт, що суб’єкт господарювання (учасник) протягом останніх трьох років притягувався до відповідальності за вчинення антиконкурентних узгоджених дій, які стосуються спотворення результатів тендерів.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.