З Івано-Франківщини видворили нігерійця, який не хоче повертатися на батьківщину

У травні міграційна служба Івано-Франківської області зобов’язала покинути Україну 7 іноземців. Про це повідомили в Міграційній службі Івано-Франківської області.

Щодо 7 іноземців-правопорушників (громадян Туркменистану, Алжиру, Польщі, Узбекистану, США, Азербайджану, Сербії) ухвалено рішення про примусове повернення до країн походження чи в треті країни. За рахунок стягнутих з правопорушників штрафів до державного бюджету спрямовано майже 53 тисячі гривень, а іноземців зобов’язано у визначений термін покинути територію України.

Натомість до тих осіб, які не мають законних підстав для перебування в Україні і не виконують зобов’язання про примусове повернення з України додому, міграційна служба у межах наданої компетенції застосовує жорсткіші заходи впливу за процедурою примусового видворення з нашої країни.

«До прикладу, 22 травня до спеціалізованого пункту тимчасового перебування іноземців та осіб без громадянства (ПТПІ), що у Волинській області, було допроваджено 27-річного громадянина Нігерії. На початку війни африканець перебрався на Прикарпаття з на той час неокупованої території Донецької області, мав можливість виїхати з України, однак цього не зробив. Надалі працівники міграційної служби у зв’язку з тим, що іноземець не мав ані документів, ані жодних правових підстав перебувати в Україні, ухвалили рішення про примусове видворення громадянина Нігерії. Понад те, після того, як іноземця вперше допровадили до Волинського ПТПІ з метою ідентифікації особи (оформлення проїзних документів для перетину кордону), докладалися неймовірні зусилля, велися перемовини і листування з дипломатичною установою Нігерії щодо оформлення паспорта цій людині. Зрештою, коли це вдалося зробити, нігерієць у суді оскаржив рішення про поміщення у пункт тимчасового перебування. Суд задовольнив вимоги іноземця, тож він знову опинився в Івано-Франківську. Щоправда, не очікував, що міграційники будуть наполегливими у повному виконанні процедури примусового видворення цієї особи. Хоч як молодий чоловік уникав нової зустрічі, але до моменту видворення перебуватиме під наглядом у спеціалізованому закладі», - йдеться у повідомленні.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.