Суд виніс вирок прикарпатцю, який побив до смерті товариша по чарці

Івано-Франківський міський суд виніс вирок уродженцю с.Чукалівки, який убив товариша по чарці.

19.02.2024 обвинувачений, потерпілий та ще дві особи вживали алкогольні напої в закинутій будівлі.

Під час вживання алкоголю між чоловіками виник словесний конфлікт. Обвинувачений взяв у руки предмет, ззовні схожий на металеву палицю, та завдав ряд ударів вказаною палицею в ділянки голови та тулуба потерпілого. Своїми діями обвинувачений розбив голову потерпілому, від чого той помер у лікарні.

У судовому засіданні обвинувачений свою вину у вчиненні інкримінованого кримінального правопорушення визнав повністю, підтвердив обставини вчиненого кримінального правопорушення відповідно до викладеного в обвинувальному акті. За його словами, усього наніс 18-19 ударів, бачив, що він лежить, кинув палку і пішов додому. Через пів години йому подзвонив знайомий, сказав, що потерпілий знаходиться у лікарні. Розумів, що зробив, а тому вже нікуди не йшов і чекав вдома, доки по нього прийшли працівники поліції. Був в ізоляторі, коли повідомили, що потерпілий помер. Щиро розкаявся у вчиненому. Вказав, що готовий нести покарання за вчинене.

Суд визнав обвинуваченого винуватим у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.121 КК України, та призначив йому покарання - позбавлення волі на строк сім років шість місяців.

До набрання вироком законної сили запобіжний захід - обвинуваченого триматимуть під вартою.

Вирок набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо таку скаргу не було подано. Вирок може бути оскаржено шляхом подачі апеляційної скарги до Івано-Франківського апеляційного суду через Івано-Франківський міський суд протягом тридцяти днів з дня його оголошення.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.