Прикарпатець, який гнався за односельчанкою з ножем, отримав рік пробаційного нагляду

Городенківський районний суд виніс вирок уродженцю с.Росохача Городенківської громади, який вчинив протиправні дії, які виразились у погрозі вбивством.

14 квітня 2024 року обвинувачений прийшов до домогосподарства потерпілої, з якою перебував у довготривалих неприязних відносинах.

«Залякування потерпілої зайшов у приміщення кухні та схопив зі столу кухонний ніж, який поклав до кишені своєї кофти після чого знову вийшов на вулицю, де в той час перебувала жінка. Далі з метою демонстрації своїх реальних намірів, реалізуючи свій протиправний умисел, діючи умисно, усвідомлюючи протиправний характер своїх дій, передбачаючи суспільно-небезпечні наслідки та бажаю їх настання, усвідомлюючи те, що його умисні дії здатні викликати у потерпілої побоювання за своє життя і здоров`я та бажаючи цього, чоловік поводячи себе агресивно, витягнув правою рукою із кишені кухонний ніж та тримаючи його у руці, почав бігти в сторону жінки, продовжуючи скорочувати між ними відстань, тим самим демонстративно вказував на реальність погрози вбивством. Сприйнявши погрози як реальні, потерпіла почала тікати та голосно кричати. Протиправні дії були припинені працівниками поліції, які попередньо були викликані жінкою», - йдеться у вироку суду.

Внаслідок вчинених протиправних дій обвинуваченого, потерпіла сприйняла його погрозу вбивством як реальну, тобто як таку, що може здійснитися.

Обвинувачений визнав вину у вчиненні інкримінованого йому кримінального проступку.

Суд визнав обвинуваченого винуватим у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 129 КК України, та призначив йому покарання у виді пробаційного нагляду на строк 1 (один) рік.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.