Підліток, який спробував згвалтувати малолітню школярку на Снятинщині, отримав три роки ув’язнення

Фото ілюстративне

Снятинський районний суд виніс вирок неповнолітньому, який вчинив незакінчений замах на згвалтування 9-річної школярки.

4 жовтня 2023 року близько 14:30 хв неповнолітній, проходячи польовою дорогою між селами Устя та Будилів Снятинської територіальної громади Коломийського району зустрів малолітню, яка йшла у зустрічному напрямку.

Побачивши дитину та зрозумівши, що інших людей навколо немає, у обвинуваченого виник умисел на задоволення своєї статевої пристрасті шляхом вступу з нею у статеві зносини, проти її волі.

Обвинувачений у судовому засіданні вину у вчиненому визнав та вказав, що в жовтні 2023 року, йдучи польовою дорогою з с. Устя в с. Будилів зустрів потерпілу, привітався, запитався як її звати та, взявши її за руки потягнув у кущі, де повалив потерпілу на землю. Коли остання намагалась кричати та кликати на допомогу, закрив їй рот рукою та пригрозив, що вдарить якщо вона не перестане кричати. Далі, знявши з малолітньої штани та труси, він теж зняв с себе нижню білизну та почав мастурбувати, торкатися своїми пальцями статевих органів потерпілої. Також намагався вагінально та анально проникнути в її тіло з використанням своїх геніталій, однак не зміг цього зробити через фізіологічні особливості малолітньої. Після того, як у нього відбулося сім'явиверження, він припинив її утримувати та почав одягатись, потерпіла теж одягнулася, і він пішов в напрямку села Будилова. Зазначив, що щиро кається у вчиненому, усвідомив неправомірність свого вчинку. Просив вибачення у потерпілої та її батьків.

Матір дівчинки просила суд обвинуваченого карати не суворо. Вважає, що, будучи неповнолітнім, він вчинив злочин несвідомо. На даний час збитки відшкодовано матір'ю обвинуваченого.

Суд визнав неповнолітнього винуватим у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст.15, ч. 4 ст.152 КК Україниі на підставі ч. 1ст. 69 КК України призначив йому покарання нижче від найнижчої межі, передбаченої санкцією ч. 4ст. 152 КК України, у виді 3 (трьох ) років позбавлення волі.

До набрання вироком законної сили залишив обвинуваченому раніше обраний запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Вирок набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо таку скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги вирок, якщо його не було скасовано, набирає законної сили після прийняття рішення судом апеляційної інстанції.

Фото - ілюстративне

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.