Житель Калущини, який намагався продати метадон, отримав 4 роки ув’язнення

Калуський міськрайонний суд виніс вирок 32-річному раніше несудимому місцевому жителю, який має на утриманні 1 малолітню дитину.

«Як встановив суд, він незаконно зберігав з метою збуту та збув наркотичний засіб, обіг якого обмежено - метадон. Перебуваючи на обліку в лікаря нарколога наприкінці минулого року отримав на замісній терапії таблетки «МЕТАФІН ІС». Усвідомлюючи незаконність своїх діянь, зберігав їх при собі з метою збуту. Згодом, діючи умисно, з корисливих мотивів, перебуваючи на одній із вулиць міста збув іншій особі, яка здійснювала оперативну закупівлю, за 300 грн. три таблетки, які містять наркотичний засіб, обіг якого обмежено, - метадон», - йдеться у повідомленні суду.

Під час судового розгляду обвинувачений спершу заперечував свою вину, однак після дослідження доказів, поданих стороною обвинувачення, вину у вчиненні злочину визнав та просив суворо не карати.

«Суд взяв до уваги, що обвинувачений раніше не судимий, має постійне місце проживання, відсутні негативні характеристики по місцю його проживання, на обліку в лікаря психіатра не перебуває, він самостійно виховує малолітню дитину, він перебуває на обліку в лікаря нарколога, тому, призначив покарання відповідно до найнижчої межі санкції ч. 1 ст. 307 КК України (санкція цієї статті передбачає позбавлення волі на строк від чотирьох до восьми років). Із врахуванням всіх обставин справи та особи обвинуваченого суд засудив та визнав калушанина винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 307 КК України, і призначив йому покарання 4 роки позбавлення волі», - повідомили у Калуському міськрайонному суді.

Вирок ще не набрав законної сили і може бути оскаржений до суду апеляційної інстанції.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.