В Івано-Франківську заочно судитимуть членкиню «уряду «лнр»

Служба безпеки зібрала докази державної зради та колабораційної діяльності мешканки Луганська, яка входить до числа топпосадовців окупаційної влади рф.

«Від липня 2023 року жінка обіймає посаду «заступниці голови уряду лнр», де курує економіку і фінанси. А до того була «міністром економічного розвитку» в окупаційній адміністрації агресора на Луганщині. Як встановили слідчі СБУ, на службі загарбникам зрадниця займається впровадженням законодавства рф та зміцненням контролю держави-агресора над економічними процесами в Луганській області. Зокрема, посадовиця переводить захоплені українські підприємства у підпорядкування міністерства будівництва та комунального господарства рф.Робить це під виглядом входження українських промислових гігантів до так званої «вільної економічної зони», яку держава-агресор запровадила на окупованих територіях. Зокрема, таким чином фігурантка перевела в російське підпорядкування «Алчевський металургійний завод», «Стаханівський завод феросплавів» та «Луганський завод трубопровідної арматури «Маршал», - повідомили в пресцентрі СБУ в Івано-Франківській області.

Слідчі СБУ повідомили жінці про підозру за ч. 2 ст. 111, ч. 5 ст. 111-1 КК України (державна зрада, колабораційна діяльність).

Обвинувальний акт щодо неї передано до суду.

Розслідування проводила СБУ в Івано-Франківській області за процесуального керівництва Івано-Франківської обласної прокуратури.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.