П’яний водій, який скоїв смертельну аварію на Надвірнянщині, отримав шість років ув’язнення

Надвірнянський районний суд виніс вирок п'яному водієві, який скоїв смертельну аварію на Надвірнянщині.

26.11.2023 біля о 00 год. 40 хв., в темну пору доби, перебуваючи у стані алкогольного сп`яніння, керуючи автомобілем марки «Реugеоt моделі «308sw», рухаючись зі швидкістю приблизно 130 км/год. ділянкою автодороги Т-09-06 сполученням Надвірна - Івано-Франківськ у напрямку м. Івано-Франківська, обвинувачений допустив занос автомобіля і виїхав за межі проїзної частини дороги праворуч, де автомобіль зіткнувся із залізобетонною опорою електропередач.

У результаті порушення обвинуваченим Правил дорожнього руху сталася дорожньо-транспортна пригода, внаслідок якої пасажир даного автомобіля отримав тілесні ушкодження у виді закритої черепно-мозкової травми у вигляді крововиливу під м`яку мозкову оболонку головного мозку та м`які тканини голови, яка ускладнилась набряком та набуханням головного мозку, від яких потерпілий загинув на місці події.

В судовому засіданні обвинувачений визнав себе винуватим у вчиненні кримінального правопорушенні у повному обсязі при обставинах, викладених в обвинувальному акті, надав детальні показання про обставини вчинення кримінальних правопорушень. У вчиненому щиро розкаявся, вказав що шкодує про вчинене, усвідомив неправомірність його дій, які привели до трагічних наслідків. Просить вибачення у потерпілих. Просить суд його суворо не карати.

Потерпіла в судовому засіданні суду пояснила, що є матір`ю загиблого. Стверджує, що обвинувачений не просив у неї вибачення на досудовом слідстві, тільки висловлювався у судовому засіданні. З мамою обвинуваченого вона спілкувалась. Вона не заявляла цивільний позов. Вважає, що обвинувачений повинен відповісти за свої дії, особливо за те, що сів за кермо в стані алкогольного сп'яніння, що привело до смертельних наслідків, тому не може бути вибачення. Просить обрати суворе покарання та погоджується із запропонованим прокурором покаранням.

Суд визнав обвинуваченого винуватим у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.286-1 КК України, та призначив йому покарання 6 (шість) років позбавлення волі, з позбавленням права керувати транспортним засобом на строк 6 (шість) років.

Строк відбуття покарання рахуватимуть з часу приведення вироку до виконання.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.