У ЦМКЛ Івано-Франківська відкрили рекреаційно-реабілітаційний майданчик

У Центральній міській лікарні створили простір для покращення якості життя пацієнтів. Про це повідомили у медичному закладі.

Рекреаційно-реабілітаційний майданчик обладнаний тенісним столом та баскетбольною площадкою, пандусами та лавочками, оснащений спортивним обладнанням, таким як турніки, бруси. Також на території майданчика знаходиться стіл для ерготерапії та психологічної підтримки.

«Дуже часто пацієнти самі ініціюють заняття саме надворі, а не у приміщеннях. Природа, свіже повітря завжди позитивно впливають на реабілітацію. А пацієнти, коли бачать свої поступові досягнення, мають мотивацію і надалі працювати над своїм відновленням», - говорить фізичний терапевт Ольга Аніськовцева.
Директор ЦМКЛ Тарас Масляк відзначив, що такий майданчик на території лікарні є одним з перших в Україні: «Це нові можливості для покращення умов реабілітації пацієнтів. Тут не тільки місце, де здійснюватимуть фізичну, але і психологічну реабілітацію».

Особлива увага приділилась покриттю майданчика, яке включає в себе різні типи текстур та укладки, такі як тактильна бруківка, піщане, щебеневе та гумове покриття. Це дозволятиме пацієнтам вчитися ходити по різних поверхнях та пристосовуватися до різних умов.

«Люди після перенесених травм та різних захворювань потребують відновлення, виходу на вулицю, в соціум. Важливо, коли під час реабілітації і спілкування в людини пробуджується бажання далі жити. Тому лікування та відновлення пацієнтів не завжди мають бути лише біля лікарняного ліжка», - відзначив завідувач відділення реабілітації та відновного лікування ЦМКЛ Михайло Кобзей під час відкриття.

Проект рекреаційно-реабілітаційного майданчика було реалізовано власними коштами лікарні та завдяки частковому фінансуванню Івано-Франківської міської ради.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.