В Івано-Франківську американські хірурги провели 32 операції для українських військових

Завершилася міжнародна місія «Face the Future Ukraine», яка проходила на базі Івано-Франківської обласної лікарні.

Наразі військовим знімають шви, проводять ще деякі маніпуляції.

«Для нас є честю, що ви дозволяєте нам подбати про ваших героїв», – каже Ентоні Бріссет, медичний директор Міжнародної медичної місії «Face the Future Ukraine». «Це дуже досвідчені лікарі, багато з яких є професорами і лідерами думок», – так він характеризує команду північноамериканських лікарів, що приїздила оперувати українських військових.

Це було 32 операції, де сукупно зробили близько 90-та оперативних втручань, і вони тривали 170 годин упродовж чотирьох днів.

«Я вдячна, що ви не українці, а так переживаєте за нашу країну», – звернулася до своїх колег американка українського походження, хірургиня Ірина Каранець. Це для неї друга місія в Івано-Франківську й вона зініціювала цього разу ще й міні-місію в її межах – з реконструкції молочних залоз.
«У мене була роздроблена повністю ліва половина обличчя, я потребував імплантації, фактично імітованої кістки з титану, – і саме місія «Face the Future» відгукнулася на це. Тепер я красунчик – принаймні, так каже дружина», – підсумовує свою участь у місії Андрій Смоленський, що втратив на війні зір і частини рук. Його прооперували під час другої місії. Але він також – позапланово – став учасником і цієї, де йому виправили положення повіки.
«Перша ціль місії – люди, допомога їм, а друга – навчання», – підсумовує керівниця місії з українського боку отоларингологиня Наталія Комашко.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.