В Івано-Франківську запустили новий комунальний маршрут

В Івано-Франківську запустили новий автобус №26 на Набережну імені В.Стефаника.

До 26-го автобуса у перший день на маршруті пасажирів заходить не багато. Більшість не знає про новий напрямок комунального транспорту. Однак ті, хто вже поїздив на 26-му автобусі, запевняють, він зручний та комфортний.

«Ми рано їхали, це було дуже зручно, тому що ми добралися за 10 хвилин буквально. Для нас, з медичного коледжу це дуже зручний маршрут. Ми дуже дякуємо», - каже пасажирка автобуса, студентка медичного коледжу Марія Пазюк.

Тепер швидше, комфортніше та зручне на комунальному транспорті через Центральний ринок, вулицю Галицьку, Набережну і до кільця на БАМі. Відновити маршрут планували віддавна, однак війна змусила відкласти питання про розширення мережі комунального транспорту. Причина банальна – брак водіїв автобусів і тролейбусів.

«Їздив 60 маршрут, який їде в село Радча, там було 2 автобуси, і зараз ще 2 автобуси буде на 26 маршруті. Він буде максимально короткий, мати оборотний рейс, тільки до вул. Дністровської. Тому, якщо об’єднати 60 маршрут і 26, то це мало б трохи покращити сполучення набережної та тих мікрорайонів, які прилягають до неї. Але сьогодні запустити маршрут в цих умовах дуже складно, тому що є критичний брак водіїв на підприємстві, особливо коли починається період відпусток, літній період. Тому для нас дуже важливо все-таки, щоб зараз набрати ще водіїв», - каже директор КП «Електроавтотранс» Віталій Голутяк.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.