На війні загинув прикарпатець Марко Вуянко

На війні загинув син голови Івано-Франківської обласної організації Союз Українок Марії Вуянко - Марко Вуянко. Про це повідомили на Фейсбук-сторінці організації.

«Висловлюємо щирі співчуття від Проводу ВГО Союз Українок та усієї союзянської спільноти. Дорога пані Маріє, біль втрати єдиного сина не можна висловити словами. Доземний уклін і вдячність Вам за те, Українська Мамо, що виховали гідного сина і благословили стати в ряди Захисників рідної Землі! Хай принесена найвища жертва принесе Перемогу Україні! Ваш син назавжди стане небесним охоронцем у безсмертному пантеоні слави України. Вічна пам'ять і Царство Небесне мужньому Герою. Щирі співчуття усій родині, громаді», - йдеться у повідомленні.

Марко Вуянко був аспірантом Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника.

У 2008 році він поступив у ПНУ на факультет історії, політології та міжнародних відносин. У студентські роки був активним учасником дослідницьких археологічних експедицій, також був головою ГО МОЛОДІЖНИЙ КЛУБ "СВІЙ". Деякий час працював науковим співробітником військово-історичного музею «Герої Дніпра». З травня 2014 року приймав участь в АТО. У 2016 році був зарахований в резерв.

З 2020 року вирішив продовжити наукову діяльність та поступив до нас в аспірантуру. Працював над темою «Традиційні шляхи сполучень в Українських Карпатах (70-ті рр. ХVIII-початок ХХІ ст.)». З початку повномасштабного вторгнення став до лав Збройних Сил України.

«Марко Вуянко був винятковою особистістю, відданим патріотом, який відав своє життя заради миру та свободи України. Вічна пам'ять та слава Герою України! Співчуття рідним, друзям, побратимам», - повідомив ректор ПНУ Ігор Цепенда.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.