Андрій Бать та Сергій Жулінський посмертно нагороджені орденом «За мужність»

30 квітня відповідно до Указу Президента за особисту мужність, виявлену у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, самовіддане виконання військового обов’язку орденом «За мужність» ІІІ ступеня посмертно відзначено Андрія Батя та Сергія Жулінського. Про це повідомили у Рогатинській МТГ.

Молодший сержант Андрій Бать зі села Верхня Липиця був одним із захисників Гранітної роти. Свій шлях воїна розпочав ще у 2015-му , коли з місцевого відділення поліції вирушив захищати цілісність нашої держави в Донецькому напрямку. 24-го лютого 2022 воїн повернутися в Україну з закордону і знову взяв до рук зброю. Життя 30-річного захисника обірвалося 11червня 2023-го у Запорізькій області. Молодший сержант загинув внаслідок обстрілу російським військом наших бойових позицій.

38-річний Сергій Жулінський зі села Стратина перших днів повномасштабного вторгнення разом з рідним братом Романом та друзями вирішили піти на фронт добровольцями. Саме поранений брат розділив з захисником останні хвилини життя. Загинув наш воїн 12 липня 2023 року на околицях міста Гуляйполе Пологівського району Запорізької області. Отримав поранення, несумісні з життям.

«Найвищу державну нагороду отримала найближчі люди загиблих захисників. На жаль, вона не поверне родинам найцінніше, однак слугуватиме згадкою про важливий подвиг наших земляків. Нехай пам'ять про кожного мужнього воїна живе вічно у спогадах та молитвах! Сил рідним пережити страшну втрату. Вічна слава нашим полеглим захисникам!», - йдеться у повідомленні.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.