Водій, який смертельно травмував жінку в Івано-Франківську, відбувся умовним терміном

Івано-Франківський міський суд виніс вирок працівнику КП «Івано-Франківськводоекотехпром», який автомобілем смертельно травмував жінку.

16 листопада 2023 року обвинувачений сів за кермо автомобіля та розпочав маневр руху заднім ходом, під час якого вчинив наїзд на жінку, яка в цей час йшла позаду його автомобіля.

У результаті порушення водієм Правил дорожнього руху України сталася дорожньо-транспортна пригода, внаслідок якої жінка отримала травми, від яких настала її смерть у медичному закладі.

У судовому засіданні обвинувачений свою вину у вчиненні інкримінованого кримінального правопорушення визнав повністю, підтвердив обставини вчиненого кримінального правопорушення відповідно до викладеного в обвинувальному акті. Щиро розкаявся у вчиненому, активно сприяв досудовому розслідуванню, просив не позбавляти волі та права керування транспортними засобами, бо не зможе їздити у зону бойових дій, доставляти необхідні вантажі та допомагати ЗСУ. Займається волонтерської діяльністю з 2014 року, з початком повномасштабного вторгнення росії в Україну на постійній основі. Автомобіль марки «Nissan» моделі «Navara» був переданий як гуманітарна допомога з-за кордону на громадську організацію Благодійний Фонд «Крила допомоги України», була призначена для евакуації поранених, керував на законній підставі, мав відремонтувати і передати у військову частину на Харківському напрямку (м. Куп'янськ).

Суд визнав чоловіка винуватим у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.286 КК України, та призначив йому покарання позбавлення волі на строк три роки без позбавлення права керування транспортними засобами. На підставі ст.75 КК України звільнив його від відбування призначеного основного покарання у виді позбавлення волі з випробуванням, встановивши іспитовий строк тривалістю два роки.

Автомобіль марки «Nissan» моделі «Navara», за згодою законного володільця ГО Благодійний Фонд «Крила допомоги України» передадуть для потреб військової частини.

Вирок набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо таку скаргу не було подано. Вирок може бути оскаржено шляхом подачі апеляційної скарги до Івано-Франківського апеляційного суду через Івано-Франківський міський суд протягом тридцяти днів з дня його оголошення.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.