На Івано-Франківщині у реабілітаційному центрі експлуатують людей із залежностями

Посадовими особами відділу з питань праці західного напрямку Управління інспекційної діяльності в Івано-Франківській області спільно з відділом міграційної поліції ГУНП в Івано-Франківській області проведено оперативно-профілактичний захід у закладі, де особи проходять реабілітацію від різного роду залежності, з метою виявлення випадків та встановлення ознак, що можуть свідчити про торгівлю людьми у формі трудової експлуатації (примусової праці).

Під час заходу здійснено опитування групи осіб, які проходять реабілітацію, у тому числі малолітньої особи, якій на момент заходу виповнилося 13 років.

«За результатами опитувань встановлено, що зазначених осіб утримують в закритих кімнатах із зачиненими вікнами, примушують до виконання різного роду робіт на території закладу, де вони проходять реабілітацію, забирають паспорти та інші документи, обмежують свободу у пересуванні тощо. У випадку відмови від виконання робіт до осіб застосовували різні заходи впливу, такі як обмеження в солодкій їжі, обмеження куріння, заборона спілкування з родичами, встановлення позачергового прибирання, продовженням терміну реабілітації у закладі. Виявлені порушення містять ознаки застосування трудової експлуатації (примусової праці) до осіб, які проходять реабілітацію», - повідомили в Південно-Західному міжрегіональному управлінні Державної служби з питань праці.

Правоохоронці застосували заходи впливу до осіб, що систематично вчиняли порушення, покарання за які передбачено Кримінальним кодексом України.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.