Водій, який скоїв смертельну аварію в Калуші, відбувся умовним терміном

Калуський міськрайонний суд виніс вирок уродженцю Калущини, який скоїв смертельну аварію.

11.07.2023 біля 11.10 годин на ділянці автодороги Н-10 Стрий Чернівці, що на об'їзній дорозі м. Калуша, водій, керуючи автомобілем марки «PEUGEOT-207» спробував обігнати автомобіль «Мерседес», який буксирував автомобіль «Ніссан Ліф». Обгін транспортних засобів закінчити не встиг і на зустрічній смузі зіткнувся з автомобілем «Мазда».

«Водій проявив неуважність, на ділянці дороги із обмеженою оглядовістю через геометричні параметри дороги, не переконавшись, що це буде безпечним і не створить перешкод або небезпеки іншим учасникам руху, ігноруючи вимоги забороняючого дорожнього знаку 3.25 та дорожньої розмітки 1.1, з метою виконання маневру обгону попутних автомобілів марки MERCEDES-BENZ-110KA та NISSAN LEAF виїхав на смугу зустрічного руху, унаслідок чого вчинив зіткнення із зустрічним автомобілем марки MAZDA-6», - йдеться у вироку суду.

Обвинувачений в судовому засіданні вину у пред'явленому обвинуваченні визнав повністю. Суду пояснив, що 11.07.2023 зранку, на автомобілі PEUGEOT-207, який є його власністю, разом із дружиною, яка сиділа на передньому сидінні, їхав в гості до дочки, яка проживає в с. Студінці. Рухаючись у м. Калуш по об'їзній дорозі, увімкнувши поворот, він вирішив здійснити обгін попутних транспортних засобів, які рухались із великою швидкістю, перед цим переконавшись, що назустріч автомобілі не їдуть. Виїхавши на смугу зустрічного руху, коли він зрівнявся із мікроавтобусом і завершував маневр обгону, на зустрічній смузі руху, на якій він ще перебував, раптово з`явився автомобіль MAZDA-6. З метою уникнення зіткнення, він хотів повернутися на смугу руху, з якої здійснював обгін, але не встиг, тому відбулось зіткнення з автомобілем марки MAZDA-6. Після зіткнення він втратив свідомість і нічого не пригадує більше. Потім виявилось, що в результаті ДТП загинула його дружина. У вчиненому щиро кається.

Суд визнав чоловіка винуватим за ч. 2 ст. 286 КК України та призначив йому покарання 3 (три) роки позбавлення волі з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк 1 (один) рік. На підставі ст. 75 КК України звільнив його від відбування покарання у виді позбавлення волі з випробуванням та встановити йому іспитовий строк тривалістю 2 (два) роки.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.