Прикарпатець, який вкрав гроші у бібліотекарки у Городенці, отримав 5 років тюрми

Городенківський районний суд виніс вирок уродженцю Вінниччини, який здійснив крадіжку у м.Городенці.

Обвинувачений неодноразово був засуджений останній раз 30.01.2020 Богородчанським районним судом за ч.2 ст.185 КК України (крадіжка) до 4 років позбавлення волі, звільненого 28.09.2023 по відбуттю терміну покарання.

26 лютого 2024 року обвинувачений зайшов до приміщення Городенківської міської публічної бібліотеки. Він піднявся на другий поверх побачив з правої сторони не зачинені на ключ двері кабінету, у замку яких знаходився сам ключ. Після цього, обвинувачений, через ці двері, проник в приміщення кабінету бібліотекаря, у шафі побачив сумку, в якій виявив гаманець із грошовими коштами.

Обвинувачений таємно, викрав із цього гаманця грошові кошти в сумі 600 Євро, що згідно курсу НБУ становить 24 900 грн, 500 доларів США, що згідно курсу НБУ становить 19 150 грн та грошові кошти в сумі 3000 грн, які виніс за межі території бібліотеки та викраденим розпорядився на власний розсуд. Внаслідок злочинних дій спричинив потерпілій матеріальну шкоду на загальну суму в розмірі 47 050 грн.

В судовому засіданні обвинувачений повністю визнав свою вину у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.4 ст. 185 КК України, при обставинах, зазначених в обвинувальному акті, та вважає недоцільним дослідження доказів, які ніким не оспорюються. Повідомив, що він дійсно прибув із м.Івано-Франківська до м.Городенка де із приміщення бібліотеки викрав грошові кошти які вийняв із гаманця. Після чого поїхав до м.Івано-Франківська. Просить суд його суворо не карати. Ствердив, що він вибачився перед потерпілою, зрозумів свою неправомірну поведінку по відношенню до неї, кошти повернув та обіцяє більше не вчиняти подібного.

Потерпіла в судове засідання не прибула, через канцелярію суду подала заяву в якій просить кримінальне провадження відносно обвинуваченого за ч.4 ст.185 КК України, розглядати у її відсутності. Претензій матеріального характеру немає. Шкода відшкодована. Відносно скороченого розгляду справи не заперечує. Просить покарати по закону.

Суд визнав обвинуваченого винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.4 ст.185 КК України та призначив йому покарання у виді 5 (п`ять) років позбавлення волі. Строк відбуття покарання рахуватимуть з часу фактичного затримання 26.02.2024 о 15 годині 50 хвилин.

До набрання вироком законної сили залишити раніше обраний запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.