Прикарпатець, який убив товариша по чарці, отримав вісім років тюрми

Галицький районний суд виніс уродженцю с. Межигірці Галицького району, який побив до смерті односельця.

10 вересня 2022 року ввечері обвинувачений і потерпілий вживали алкогольні напої у будинку загиблого. Між учасниками пиятики виник конфлікт, який завершився бійкою і завданням тілесних ушкоджень.

Смерть потерпілого настала від закритої черепно-мозкової травми з крововиливами під оболонки та в речовину головного мозку, забою головного мозку тяжкого ступеня, крововиливів в м`які тканини голови, синців та саден в ділянках голови, субкон'юктивального крововиливу в ділянці правого ока, яка ускладнилась набряком та стисненням головного мозку.

Обвинувачений вину не визнав. За його версією, до побиття загиблого причетний інший учасник пиятики.

На тілі та одязі обвинуваченого, а також на тілі загиблого виявили сліди крові, які належать як обвинуваченому так і потерпілому.

Дані відомості у свою чергу спростовують доводи обвинуваченого про те, що тілесні ушкодження заподіяв інший чоловік, а не він.

Суд вважає доведеною вину інкримінованому йому діянні повністю, а його дії кваліфікує за частиною 2 статті 121 КК України, оскільки такий наніс умисне тяжке тілесне ушкодження, небезпечне для життя в момент його заподіяння, що спричинило смерть потерпілого.

Суд визнав обвинуваченого винуватим у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 2 статті 121 КК України та призначив йому покарання у виді позбавлення волі на строк 8 (вісім) років.

До вступу вироку в законну силу застосувати до обвинуваченого запобіжний захід у виді тримання під вартою.

Вирок може бути оскаржено до Івано-Франківського апеляційного суду протягом тридцяти днів з дня його проголошення, а особою, яка перебуває під вартою протягом тридцяти днів з моменту вручення їй копії судового рішення.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.