Понад 3,5 тисячі прикарпатців подали податкові декларації

Понад 3,5 тисячі жителів області вже задекларували свої доходи. Про це повідомили в ДПС в Івано-Франківській області

Із загальної кількості декларацій 1768 подано громадянами, які зобов’язані були задекларувати свої доходи, 1751 – громадянами, які виявили бажання скористатись правом на податкову знижку. Загалом декларанти заявили про отримання 626,6 млн грн доходу.

Загальна сума самостійно нарахованих податкових зобов’язань склала 11,8 млн грн податку на доходи фізичних осіб та 2,5 млн грн військового збору.

Найбільшу кількість декларацій подано громадянами, які отримали дохід у вигляді спадщини та подарунків, а саме 505 декларації на суму задекларованих доходів в розмірі 172,0 млн грн, 228 декларацій від надання майна в оренду на суму 6,8 млн грн та 349 декларацій подано особами, які отримали дохід від операцій з продажу (обміну) об’єктів рухомого та нерухомого майна на суму доходу 39,2 млн гривень. Про отримані іноземні доходи прозвітували 45 фізичних осіб, якими задекларовано дохід в розмірі 9,3 мільйона гривень.

Із загальної кількості поданих декларацій дохід, отриманий у 2023 році більше одного мільйона гривень задекларували 29 громадян області, ними задекларовано 52,3 млн грн доходу та нараховано до сплати 2,5 млн грн податку на доходи фізичних осіб та 0,8 млн грн військового збору.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.