Франківський суд заочно виніс вирок колаборанту з Луганщини

Івано-Франківський міський суд заочно виніс вирок громадянину України, який перейшов на бік окупантів.

Обвинувачений добровільно зайняв посаду начальника відділу культури та спорту адміністрації Станично - Луганського району ЛНР.

Обвинувачений здійснив робочий візит на територію РФ м. Волгоград в складі делегації, яка включила більше 40 педагогів та співробітників культури Станично-Луганського району. Впродовж трьох днів делегація приймала участь у відкритому культурно-освітньому форумі «мости дружби». Так, обвинувачений під час перебування в м. Волгоград РФ, надав представникам місцевого телебачення каналу «Телеканал Волгоград 1» інтерв`ю, в якому зазначив про те, що він прибув на територію рф, щоб отримати певні методичні рекомендації та настанови для організації подальшої роботи очолюваного ним відділу культури і спорту адміністрації Станично-Луганського району т.зв. ЛНР в плані наближення до російського законодавства.

Крім того, обвинувачений здійснював впровадження стандартів освіти держави агресора в закладах освіти.

На даний час обвинувачений перебуває на тимчасово окупованій території та продовжує пропаганду у закладах освіти з метою сприяння здійсненню збройної агресії проти України, встановленню та утвердженню тимчасової окупації частини території України, уникненню відповідальності за здійснення державою-агресором збройної агресії проти України.

Суд визнав обвинуваченого винуватим та призначив покарання у виді позбавлення волі на строк десять років з позбавленням права обіймати будь-які посади в органах державної влади, державного управління, місцевого самоврядування пов'язані з освітньою, культурною та спортивною діяльністю населення на строк п'ятнадцять років з конфіскацією всього належного йому майна.

Строк відбуття покарання обвинуваченому рахуватимуть з моменту його фактичного затримання.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.