Прикарпатський водій, який смертельно травмував жінку, отримав рік ув’язнення

Богородчанський районний суд виніс вирок уродженцю с.Раковець Богородчанського (тепер Івано-Франківського) району, який автомобілем смертельно травмував жінку.

14 серпня 2023 року близько 21:35 обвинувачений керував автомобілем BMW-525 на швидкості 100 км за годину. У с.Дзвинячі обвинувачений збив жінку похилого віку, яка переходила дорогу.

«При наближенні до пішохода, водій, рухаючись із перевищенням допустимої швидкості руху, сам поставив себе у такі умови, коли він не зміг зупинити керований ним автомобіль з моменту виникнення небезпеки для руху, проявив неуважність, не врахував дорожню обстановку, не обрав безпечної швидкості руху та вчинив наїзд», - йдеться у вироку суду.

Жінка померла від масивної внутрішньої крововтрати.

В судовому засіданні обвинувачений свою вину у вчиненні інкримінованого йому кримінального правопорушення визнав повністю. За його словами, наближаючись до нерегульованого перехрестя з вулицями Івана Франка та Лесі Українки, поза межами пішохідного переходу, він побачив старшу жінку, яка переходила дорогу зліва направо. Оскільки швидкість руху його автомобіля була великою, жінка вже пройшла середину дороги, він спробував об`їхати її з лівої сторони, сподіваючись, що пішохід пройде далі. Однак в цей час пішохід зупинилася, й він наїхав на неї передньою частиною автомобіля. Він зупинився, викликав швидку допомогу, надав аптечку людям, які збіглися на місце ДТП та надавали першу допомогу потерпілій, яка ще була при свідомості. Після приїзду працівників поліції він повністю розповів про обставини ДТП, надалі допомагав слідству встановлювати дійсні обставини справи. Його батьки намагалися вирішити питання компенсації за вчинене ним діяння з родичами потерпілої, однак останні відмовилися від отримання будь-яких коштів. Розуміє, що його дії містять ознаки необережного тяжкого злочину, за який він готовий понести покарання, однак просить суворо його не карати.

Суд визнав обвинуваченого винуватим у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.286 КК України, та, із застосуванням до основного виду покарання ч.1 ст.69 КК України, призначив покарання у виді 1 (одного) року позбавлення волі з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк 3 (три) роки.

Початок строку відбування покарання рахуватимуть з часу фактичного його затримання для відбування покарання.

Вирок набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо таку скаргу не було подано.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.