Прикарпатець, який зарізав чоловіка та жінку, отримав 14 років ув’язнення

Фото ілюстративне

Коломийський міськрайонний суд виніс вирок прикарпатцю, який скоїв убивство чоловіка та жінки.

18 лютого 2019 року обвинувачений прийшов до будинку знайомих (чоловіка та жінки), де вони утрьох вживали алкогольні напої. Від вжитого алкоголю господар заснув, а обвинувачений з його жінкою за добровільною згодою вступили у статеві зносини. Чоловік прокинувся та виявив зраду своєї співмешканки та на ґрунті ревнощів розпочав конфлікт з обвинуваченим, який переріс у бійку. У цей час жінка втрутилась у сутичку та стала захищати співмешканця. Така поведінка обурила обвинуваченого і він вирішив позбавити життя і чоловіка і жінку.

Він взяв кухонний ніж та викрутку та став завдавати ударів чоловікові. Судмедекспертиза показала, що таких ударів було не менше 13. Чоловік помер від масивної крововтрати. Після цього став завдавати ударів жінці. Судмедекспертиза показала, що ударів було не менше 14. Жінка померла від перерізання артерій на шиї.

Обвинувачений у судовому засіданні вину у вчиненні злочину, передбаченого п.1 ч.2 ст.115 КК України, не визнав, та зазначив, що не причетний до вчинення злочину, вказав, що жодних доказів його винуватості в кримінальному провадженні немає, а слідчий експеримент проходив з тиском на нього зі сторони поліції, та зазначив, що дійсно знав померлих, дружив з померлими, часто в них дома перебував, та добре знав розташування речей в їх будинку. Обвинувачений зазначив, що дійсно в момент події по кримінальному провадженні перебував у гостях, однак від них пішов десь в 23:00 годині додому, і був дома один, оскільки жив один, у померлих не був.

Незважаючи на те, що обвинувачений не визнав свою вину у кримінальному провадженні, суд вважає, що вина обвинуваченого у вчиненні злочину, передбаченого п.1 ч.2 ст.115 КК України доведена, і підтверджується доказами по кримінальному провадженні.

Суд визнав обвинуваченого винуватим у вчиненні злочину, передбаченого п.1ч.2ст.115КК України та призначив йому покарання у виді 14 (чотирнадцять) років позбавлення волі.

Запобіжний захід обвинуваченому до набрання вироком законної сили залишити раніше обраний - тримання під вартою.

Вирок може бути оскаржений до Івано-Франківського апеляційного суду через Коломийський міськрайонний суд Івано-Франківської області протягом тридцяти днів з дня його проголошення. Вирок набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо таку скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги вирок, якщо його не скасовано, набирає законної сили після прийняття рішення судом апеляційної інстанції.

Фото - ілюстративне

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.