Прикарпатці, які побили двох поліцейських на Долинщині, відбулись штрафами

Долинський районний суд виніс вирок чотирьом прикарпатцям, які влаштували побиття двох поліцейських на території АЗС.

07.09.2023 з 08.00 год до 17.00 двоє поліцейських виявили та зупинили транспортний засіб марки «ЗІЛ», навантажений піщано гравійною сумішшю, без наявності у водія відповідних документів. Виїздом слідчо-оперативної групи було встановлено, що піщано гравійну суміш, яка перевозилась, незаконно було добуто на березі річки, де було виявлено техніку для її видобування. З місця події було вилучено всю техніку, яка використовувалась в незаконному видобутку піщано гравійної суміші.

Обвинувачений, будучи обуреним тим, що його знайомий працівник поліції виявив факт незаконного видобутку піщано гравійної суміші, внаслідок чого було вилучено належну обвинуваченому техніку, зателефонував поліцейському та призначив зустріч на території АЗС, про що заздалегідь повідомив трьох своїм знайомих, яких попросив допомогти у втіленні свого злочинного умислу.

Зустріч відбулась 14 вересня після 12 години ночі. На вулиці біля АЗС один із обвинувачених почав бити поліцейського. Ще троє нападників направились до місця побиття.

У цей час напарник поліцейського, перебував на чергуванні поряд з АЗС на території мийки. Він кинувся захищати колегу, але також отримав кілька ударів по голові та тілу.

Під час своїх злочинних дій, обвинувачені висловлювали претензії поліцейським щодо вилучених ними транспортних засобів та стосовно притягнення обвинуваченого до адміністративної відповідальності.

Внаслідок протиправних дій обвинувачених, поліцейським спричинено легкі тілесні ушкодження.

Між потерпілими та обвинуваченими укладені угоди про примирення.

Суд визнав обвинувачених винними та призначив по 17 тис. гривень штрафу кожному. Крім того, до набуття вироку законної сили, обвинувачені перебуватимуть під домашнім нічним арештом (з 23:00 до 6:00).

Вирок набирає законної сили після закінчення строку на подання апеляційної скарги, якщо таку скаргу не було подано. В разі подання апеляційної скарги вирок, якщо його не скасовано, набирає законної сили після ухвалення рішення судом апеляційної інстанції.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.