В Івано-Франківську засудили бойовика «днр»

Івано-Франківський міський суд виніс вирок уродженцю Донецької області, який перейшов на бік ворога та воював проти України у складі «днр».

«У період з 24.02.2022 до 27.04.2022, з метою виконання загального плану захоплення території України, із закріпленою зброю та боєкомплектом, керуючись статутами збройних сил російської федерації та «нм «днр», здійснював підривну діяльність проти України, виконував обов`язків «солдата» в різних видах бою та формах його забезпечення, а також забезпечував безпеку контрольних пропускних пунктів та перевірку документів мешканців населених пунктів, які захоплені збройними силами російської федерації під час повномасштабного вторгнення, на предмет виявлення військовослужбовців Збройних Сил України та невдоволених владою «днр» осіб», - йдеться у вироку суду.

Злочинну діяльність обвинуваченого припинено 27 квітня 2022 року військовослужбовцями Збройних Сил України шляхом взяття в полон.

Допитаний в судовому засіданні обвинувачений повністю визнав себе винуватим у вчиненні інкримінованих злочинів. Він визнав, що перейшов на бік ворога в період збройного конфлікту та надав незаконним збройним формуванням допомогу у веденні бойових дій проти Збройних Сил України з метою виконання загального плану захоплення території України, із закріпленою зброєю та боєкомплектом, виконував обов'язки «солдата».

Додатково зазначив, що на даний момент переосмислив своє ставлення до збройної агресії Російської Федерації проти України та вважає її неправомірною.

З матеріалами досудового розслідування ознайомлений, їх не оспорює, у вчиненому щиро кається, просить не досліджувати усі докази, а обмежитися його допитом.

Суд визнав обвинуваченого винуватим та призначив йому остаточне покарання за сукупністю злочинів шляхом поглинення менш суворого покарання більш суворим у виді 15 (п'ятнадцяти) років позбавлення волі з позбавленням права обіймати посади в органах державної влади та місцевого самоврядування на строк п'ятнадцять років та з конфіскацією майна.

Строк відбування покарання рахуватимуть з моменту набрання даним вироком законної сили.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.