У Братківцях встановили анотаційні дошки загиблим бійцям

Одразу десятьох загиблих мешканців села Братківці Івано-Франківської міської територіальної громади вшанували у межах програми «Івано-Франківськ – місто Героїв».

Пам’ятні знаки встановили загиблим військовослужбовцям: Олександру Бостану, Андрію Щасливому-Федоріву, Володимиру Болею, Роману Подобному, Роману Кричуку, Володимиру Олексину, Дмитру Євдокімову, Василю Костишину, Миколі Івасюку та Любомиру Заморзевичу.

Алею пам’яті розмістили біля особливого для Братківців місця, де німецькі окупанти стратили українських патріотів - обеліску слави неподалік з’явився і меморіал полеглих захисників у новітній московсько-українській війні.

«Це місце для нас дуже болюче і важке для нас, бо 80 років тому 25 хлопців, яких розстріляли німецькі окупанти, саме на цьому місці забрали і викрали хлопців. Це місце є дуже важливим для нас і цих 10 світлих Героїв з нашого села: наші діди, брати, батьки, які загинули за волю України. Встановлені дошки нашим захисникам саме тут, щоби люди могли вшанувати їх пам’ять, помолитися і завжди пам’ятати, що війна підступна, війна жорстока», - каже мешканка села Братківці Ірина Кричук.

10 нових імен та прізвищ тих, хто став на захист України і поклав голови за її свободу та незалежність. Тепер це не тільки обеліск, а справжній сквер пам’яті борців за волю.

Відтепер до скверу пам’яті «Обеліск» односельці загиблих Героїв зможуть прийти та подякувати молитвою за чин і захист.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.