В Івано-Франківську заочно винесли вирок колаборанту з Херсонщини

Івано-Франківський міський суд виніс вирок уродженцю м. Каховки Херсонська області, який скоїв державну зраду, перейшовши на бік ворога.

У квітні 2022 року обвинувачений умисно, мотивовано, без фізичного примусу, погроз вбивством чи застосуванням насильства щодо нього та членів його родини добровільно прийняв пропозицію новопризначеного окупаційною владою голови «воєнно-гражданской администрации» м. Каховки та став виконувати обов'язки його помічника.

Зокрема, обвинувачений вчинив умисні дії щодо організації проведення на тимчасово окупованій території Херсонської області незаконного референдуму з метою зміни меж території та державного кордону України.

Також обвинувачений взяв участь в роботі делегації із підписання угоди про входження тимчасово окупованих територій Луганської, Донецької, Херсонської та Запорізької областей до складу російської федерації в м. Москві.

Судовий розгляд у межах даного кримінального провадження здійснювався за відсутності обвинуваченого (in absentia), який показань суду не надавав та будь-яких клопотань від останнього на адресу суду не надходило.

Суд визнав обвинуваченого винуватим у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.111-2 КК України, та призначив йому покарання у виді позбавлення волі на строк дванадцять років з позбавленням права обіймати посади в органах державної влади та органах місцевого самоврядування на строк п'ятнадцять років з конфіскацією всього належного йому майна.

Строк відбуття покарання обчислюватимуть з моменту його фактичного затримання для відбуття покарання за даним вироком.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.