В Івано-Франківську заочно засудили поліцейську, яка перейшла на службу в «лнр»

Івано-Франківський міський суд заочно виніс громадянці України, яка перейшла на бік ворога в умовах збройного конфлікту, зайнявши посаду в незаконних правоохоронних органах.

Обвинувачена у 2012 році призначена на посаду інспектора патрульної служби взводу роти патрульної служби, підпорядкованої Краснолуцькому міському відділу поліції.

У липні 2014 року була призначена на посаду поліцейського т.зв. «Краснолуцького МВВС МВС ЛНР», а в подальшому поліцейського т.зв. «Сотрудник Управления организации охраны общественного порядка МВД по ЛНР».

«Обвинувачена допомагала представникам окупаційної влади у проведенні обшуків та фільтраційних заходів з проукраїнським налаштованим населенням на тимчасово окупованій території Луганської області та близькими родичами військовослужбовців Збройних Сил України, які мешкають в тимчасово окупованому місті, з метою встановлення відомостей військового характеру щодо підрозділів Збройних Сил України, зокрема ідентифікації військовослужбовців на місцевості у зоні бойових зіткнень з збройними силами російської федерації на території Луганської та Донецької областей», - йдеться у вироку суду.

Судовий розгляд у межах даного кримінального провадження здійснювався за відсутності обвинуваченої (in absentia), яка показань суду не надавала та будь-яких клопотань від останньої на адресу суду не надходило.

Суд визнав обвинувачену винуватою та призначив остаточне покарання за сукупністю кримінальних правопорушень шляхом поглинення менш суворого покарання більш суворим - позбавлення волі на строк п'ятнадцять років з конфіскацією усього майна та з позбавленням права обіймати посади у правоохоронних органах на строк п'ятнадцять років.

Строк відбування покарання ОСОБА_7 обчислювати з моменту її фактичного затримання для відбуття покарання за даним вироком.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.