Зловмисники, які спробували незаконно вивезти за кордон жінку, відбулись штрафами

Івано-Франківський міський суд виніс вирок учасникам групи, які намагались вивезти за кордон жінку, яка мала обмеження на виїзд через вирок суду.

Уродженка Черкащини отримала умовний термін за статтею сутенерство. Відтак, не мала права виїжджати за межі України без погодження з уповноваженим органом з питань пробації.

Для вирішення цієї проблеми жінка звернулась до чоловіка та жінки, які мали організувати її незаконне перевезення через державний кордон України за 2500 євро.

В судовому засіданні обвинувачена свою вину у вчиненому визнала повністю, підтвердила суду вказані вище обставини вчиненого нею кримінального правопорушення, та пояснила, що у 2021 році вона із чоловіком вирішили незаконно переправити знайому через державний кордон України. Так, за грошові кошти в сумі 2000 Євро надали їй підроблений паспорт громадянина України для виїзду за кордон та роз'яснили останній порядок незаконного перевезення через державний кордон України. У вчиненому щиро покаялась, просила суд суворо її не карати. Окрім того, вона подала заяву та просила суд заставу, внесену її захисником на виконання ухвали Івано-Франківського міського суду від 16.09.2021 року, в розмірі 90 800 гривень, звернути на підтримку Збройних Сил України, у зв'язку із введеним на території України воєнним станом.

В судовому засіданні обвинувачений свою вину у вчиненому визнав повністю, підтвердив суду вказані вище обставини вчиненого ним кримінального правопорушення, та пояснив, що вони зі спільницею вирішили незаконно переправити жінку через державний кордон України. Так, за грошові кошти в сумі 2000 Євро надали їй підроблений паспорт громадянина України для виїзду за кордон та роз'яснили останній порядок незаконного перевезення через державний кордон України. У вчиненому щиро покаявся, просив суд суворо його не карати. Окрім того, просив суд заставу, внесену на виконання ухвали Івано-Франківського міського суду від 16.09.2021 року, в розмірі 90 800 гривень, звернути на підтримку Збройних Сил України, у зв'язку із введеним на території України воєнним станом.

Суд визнав фігурантку винуватою та призначив штраф у розмірі 34 тисячі гривень без позбавлення права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю та без конфіскації майна. При цьому заставу у розмірі 90800 гривень перерахували на спецрахунок Нацбанку для підтримки ЗСУ.

Суд визнав фігуранта винуватим та призначив штраф у розмірі 34 тисячі гривень гривень, без позбавлення права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю та без конфіскації майна. При цьому заставу у розмірі 90800 гривень перерахували на спецрахунок Нацбанку для підтримки ЗСУ.

Вирок виніс суддя Дмитро Руденко.

Вирок набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо таку скаргу не було подано. Вирок може бути оскаржено шляхом подачі апеляційної скарги до Івано-Франківського апеляційного суду через Івано-Франківський міський суд протягом тридцяти днів з дня його оголошення.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.