Прикарпатець, який забив до смерті знайому, отримав 9 років ув’язнення

Івано-Франківський міський суд виніс вирок неодноразово судимому прикарпатцю, який забив до смерті знайому.

19 червня 2024 року четверо людей вживали алкогольні напої у закинутій будівлі по вулиці Сухомлинського в м. Івано-Франківську.

В ході розпивання алкогольних напоїв, на ґрунті раптово виниклих неприязних відносин, обвинувачений вчинив словесний конфлікт із жінкою, шарпав її за одяг та змушував піти із ним до сусідньої кімнати, на що остання відмовлялась.

«Обвинувачений, маючи фізичну перевагу над останньою, наніс кулаком руки та ногою декілька цілеспрямованих ударів в ділянку черевної порожнини, грудної клітки та голови потерпілої, внаслідок чого остання померла», - йдеться у вироку суду.

В судовому засіданні обвинувачений свою вину визнав повністю, послідовно та в повній мірі розказав суду згадані вище обставини вчиненого ним кримінального правопорушення, зокрема зазначив, що 19.06.2023 року він в компанії з потерпілою перебували у приміщенні покинутої будівлі по вул.Сухомлинського в м.Івано-Франківську, де розпивали спиртні напої (пиво та горілку). В процесі спілкування між обвинуваченим та потерпілою виник словесний конфлікт, в ході якого обвинувачений наніс потерпілій декілька ударів рукою та ногою в ділянку живота, грудної клітки та голови. Зранку наступного дня обвинувачений знову мав намір купити алкогольні напої, однак потерпіла відмовилася та почала скаржитися йому на біль у голові та грудях. Через деякий час потерпіла померла. Обвинувачений у вчиненому щиро розкаявся, просив суд суворо його не карати.

Суд визнав обвинуваченого винуватим у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 121 КК України та призначив остаточне покарання у виді позбавлення волі на строк дев'ять років з конфіскацією майна.

Вирок набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо таку скаргу не було подано. Вирок може бути оскаржено до Івано-Франківського апеляційного суду протягом тридцяти днів з дня його проголошення, шляхом подачі апеляційної скарги через Івано-Франківський міський суд.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.