На Рогатинщину привезуть тіло бійця, який загинув у Маріуполі

ДНК-експертиза підтвердила загибель прикарпатського воїна Віктора Архитка, який зник у квітні 2022 року у Маріуполі. Про це повідомили у Рогатинській громаді.

Весь цей час рідні сподівались, що боєць потрапив у полон, але експертиза спростувала ці надії.

Архитко Віктор Іванович народився 2 грудня 1976 в м. Ланівці Тернопільської області. У 1980 разом з батьками переїхав в Рогатин. Після закінчення міської ЗОШ №2 навчався у Рогатинському аграрному коледжі, згодом продовжив навчання у Чернівецькому технікумі залізничного транспорту. У 1994 році пройшов строкову службу в танкових військах. Весь свій трудовий шлях пов’язав із залізницею. Працював у Ходорівській дистанції колії ПЧ-18.

У 2006-тому Віктор створює сім’ю, в якій народилося троє дітей - сини Володимир, Василь, дочка Вікторія.

Старший сержант Архитко Віктор завжди йшов за покликом свого серця. У 2016 році, коли ворог вже нахабно панував на Сході нашої країни, Віктор вирішує стати на захист Батьківщини і підписує контракт. Обирає морську піхоту. Захищаючи Маріуполь, отримує перелом ключиці та кульові поранення в ноги. Далі довготривале лікування. Мріяв стати офіцером, для здобуття вищої освіти у 2017 році захисник вступає у Бережанський агротехнічний інститут. 27 квітня 2020 року призваний на службу.

24 лютого 2022 року ворог нахабно вдерся в Україну й морські піхотинці серед перших стали на захист країни у Маріуполі.

Головний сержант- командир гармати розрахунку самохідної артилерійської батареї самохідного артилерійського дивізіону Віктор Архитко загинув 12 квітня 2022 року у Маріуполі Донецької області. Смерть Воїна підтвердили лише 1 березня 2024 року.

Прибуття траурного кортежу із загиблим до міста Рогатина очікується 8 березня о 12:00 год. Колона з тілом Героя рухатиметься зі сторони Івано-Франківська. На головній площі міста відбудеться поминальна панахида та церемонія прощання. Згодом траурна колона вирушить до села Верхньої Липиці.

Парастас за загиблим Воїном буде відслужено відразу після прибуття кортежу у рідне село. Чин похорону відбудеться у суботу, 9 березня о 13:00. Рогатинською міською радою буде організовано автобус для всіх, хто хоче долучитися до церемонії прощання з Героєм.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.