На Закарпатті міняють цільове призначення земель на двох карпатських вершинах для будівництва курорту

На горах Братківська та Гропа хочуть змінити цільове призначення земель для нового туристичного комплексу. Про це повідомили в екологічній ініціативі Free Svydovets.

У повідомленні про плановану діяльність в Єдиному реєстрі оцінки впливу на довкілля ідеться про створення нової рекреаційно-туристичної локації для зимового та літнього відпочинку на землях сільськогосподарського призначення за межами села Брустури. Загальна площа земельних ділянок ─ 15 га.

«Ці ділянки з південного-сходу межують з Ясінянською селищною радою, на півночі з Поляницькою сільською радою та розташовані на вершинах та схилах гір Братківська (1788 м) та Гропа (1757 м). Зміна цільового призначення запроєктованих земельних ділянок передбачає у подальшому розміщення на них об’єктів інфраструктури нової туристичної локації, яка включатиме гастрокомлекси, багатофункціональні сервісні центри, технічні та інженерні споруди тощо (8 споруд). Такі питання лишаються відкритими: будівництво якого курорту планується? Хто власник? Чи є там цінні види живого? Яка точна локація? Справді, кадастрових номерів ділянок у повідомленні про плановану діяльність немає (імовірно, вони будуть доступні вже в звіті)», - йдеться у повідомленні.

Подати свої пропозиції щодо досліджень та деталізації інформації, що підлягає включенню до звіту з ОВД, до 8 березня включно. Надсилати пропозиції можна на електронну адресу: central@ecozakarpat.gov.ua.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.