Депутатка міської ради звинуватила Марцінківа у сексизмі

Депутатка Івано-Франківської міської ради Мар'яна Вершиніна (фракція «Європейська солідарність») звинуватила міського голову Руслана Марцінківа у сексизмі. Про це вона написала на своїй сторінці у Фейсбуці.

Текст подаємо повністю:

21 лютого, під час позачергової сесії, при розгляді земельного питання, я мала виступ. У зазначених пунктах, про які йде мова, міська рада передає в оренду землю, яка належить Департаменту освіти та науки. Безумовно, питання важливе для громади, ще й коли його вирішують поспіхом, без оприлюдення. Це ж стосується власності(землі) мешканців нашого міста…

Але, коли ти задаєш незручні питання, тебе починають перебивати, не дають висловити думку, і взагалі не відповідають, при цьому порушують ЗУ «Про статус депутатів місцевих рад», Регламент ради та інші норми законодавства.

А на завершення, міський голова, депутатку Івано-Франківської міської ради, ще й називає «Мар’янкою». Неприємно відчувати і бачити цю зневагу, знецінення, порушення норм чинного законодавства та сексизм. На мою думку, міський голова @Руслан Марцінків повинен публічно вибачитись переді мною. Також я вимагаю, щоб головуючий дотримувався чинного законодавства та Регламенту ради.

Сподіваюсь, на розголос цього випадку. Переконана, що привернення уваги, допоможе іншим жінкам депутаткам та попередить виникнення подібних ситуацій у майбутньому. Прошу підтримки у колежанок, які працюють у різних радах нашої країни, бо знаю, що подібні випадки можуть мати місце… 🤝

Маю сильну віру у зміни на краще.

Дякую кожному і кожній за підтримку.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.