АМКУ рекомендував КП «Болехівський ринок» привести тарифи до обгрунтованого рівня

Західне міжобласне територіальне відділення Антимонопольного комітету України надало рекомендації комунальному підприємству «Болехівський ринок» (Івано-Франківська область) привести тарифи на послуги оренди торговельних місць до економічно обґрунтованого рівня.

«У результаті розгляду заяви підприємця м. Болехова, встановлено, що КП «Болехівський ринок» здійснив економічно необґрунтований розрахунок тарифу на послуги оренди торговельних місць (площ) на ринку міста та застосовував його з липня 2023 року відповідно до наказу, затвердженого директором підприємства, від 10.05.2023 № 2. З огляду на наявність ринкової влади підприємства на ринку послуг оренди торговельних місць у межах міста Болехова Івано-Франківської області, споживачі, які орендують торговельні місця (площі) у підприємства, вимушені погоджуватись із встановленим КП «Болехівський ринок» тарифом на ці послуги. Такі дії підприємства містять ознаки порушення, передбаченого пунктом 2 статті 50 та пунктом 1 частини другої статті 13 Закону України «Про захист економічної конкуренції», у вигляді зловживання монопольним (домінуючим) становищем на ринку», - йдеться у повідомленні Західного міжобласного територіального відділення АМКУ.

Керуючись статтею 46 Закону України «Про захист економічної конкуренції», адміністративна колегія Західного МТВ АМКУ 22 лютого 2024 року рекомендувала КП «Болехівський ринок» припинити порушення.

Зокрема, упродовж 2-х місяців підприємцю необхідно привести тарифи на послуги оренди торговельних місць до економічно обґрунтованого рівня.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.