На війні загинув прикарпатець Ярослав Боднарчук

На війні загинув 45-річний Ярослав Боднарчук з смт.Букачівців.

Боєць загинув 6 лютого під час бою з окупантами, які штурмували населені пункти в районі Іванівського Бахмутського району Донецької області.

Прощання із захисником відбудеться 10 лютого.

Об 11:00 год кортеж зі загиблим українським воїном прибуде до Рогатинської громади. На головній площі міста Рогатина відбудеться поминальна панахида.

«Пам’ять - це все, що у нас є. Звертаємось до жителів Рогатинської громади з проханням - вийти на центральні вулиці міста і сіл, щоб живим коридором гідно зустріти траурний кортеж. У скорботі низько схиляємо голови перед вічною і світлою пам'яттю Ярослава Боднарчука. Висловлюємо найщиріші співчуття родині, друзям та побратимам військовослужбовця. Вічна пам'ять, Український Воїне!», - повідомили у Рогатинській громаді.

Довідково:

Ярослав Боднарчук народився 5 грудня 1978 року у селищі Букачівці (нині Букачівської громади).

Після закінчення у 1993 році школи у рідному селищі здобув робітничий фах у Калуші. Одружився. З дружиною Аліною виховували доньку Анастасію. Старався огорнути любов’ю та піклуванням свою родину. Дуже любив їх. Працював на різних підприємствах, щоб забезпечити свою сім’ю.

З початком повномасштабної війни добровільно вступив до лав ЗСУ. З 17 березня 2022 року у складі військової частини Т0910 майже два роки захищав Україну. Старший солдат Ярослав Боднарчук виконував обов’язки кулеметника відділення вогневого ураження 3 штурмового взводу, штурмової роти.

27 листопада 2023 року за мужність і героїзм був відзначений почесним нагрудним знаком Головнокомандувача Збройних Сил України «Золотий хрест».

Серце Героя зупинилось від смертельних поранень, отриманих 6 лютого під час бою з окупантами у районі Іванівського неподалік Бахмуту. Кулеметник штурмового взводу частини Т0910 віддав Батьківщині найцінніше – своє життя.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.