СБУ заочно оголосила підозру прокурору «днр»

Служба безпеки України оголосила про підозру в державній зраді та участі в терористичній організації «старшому прокурору» так званої «генеральної прокуратури днр».

Мова йде про колишнього співробітника прокуратури Донецької області, який у 2014 році зрадив присязі та перейшов на службу до загарбників.

«За даними слідства, окупаційний прокурор безпосередньо брав участь у катуванні, незаконному позбавленні волі, а також незаконному засудженні громадян України та іноземних громадян, які виступають на боці України. Серед іншого, він подав апеляцію на неправомірно винесений громадянці України вирок за «тероризм» і домігся збільшення їй терміну ув’язнення з 3 років 8 місяців до 5 років 6 місяців. Провина жінки полягала в тому, що мешкаючи в Донецьку вона не стала працювати на окупантів і їздила на роботу через лінію розмежування на підконтрольну Україні територію», - повідомили в пресцентрі СБУ в Івано-Франківській області.

Як встановила СБУ, в 2014 року фігурант обійняв посаду у «відділі підтримання державного обвинувачення головної військової прокуратури» а з 2017 року – у «відділі підтримання державного обвинувачення управління по нагляду за дотриманням законів органами військового управління і органами виконавчої влади, які реалізують політику у сфері оборони» так званої «генеральної прокуратури ДНР».

На зрадника очікує позбавлення волі на термін від 15 років до довічного з конфіскацію майна.

Оперативний супровід в кримінальному провадженні здійснює СБУ в Івано-Франківській області.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.