Прикарпатець, який вкрав алкоголь у магазині, отримав більше 5 років ув’язнення

Галицький районний суд виніс вирок прикарпатцю, який вкрав з магазину алкоголь, побутову хімію та продукти харчування.

Обвинувачений вже мав непогашену судимість за крадіжку за вироком Рогатинського районного суду у 2020 році.

9 вересня 2023 року обвинувачений вживав спиртні напої у с. Дем'янові. У ніч на 10 вересня він направився у с.Вигівку, прихопивши з собою сокиру, молоток та наплічний рюкзак. Він розбив вікно, зламав металеву решітку, проник у приміщення магазину.

З магазину виніс 20 пляшок алкоголю (горілка, коньяк, пиво), шампуні, мило, кондитерські вироби, кілька сотень пачок цигарок, інші продукти харчування. Загальна вартість украденого - 16206 гривень.

Викрадені речі склав у принесений з собою наплічний рюкзак, знайдений у магазині полімерний мішок та викрадені три поліетиленові пакети, після чого покинув місце вчинення кримінального правопорушення, розпорядившись надалі викраденим майном на власний розсуд, чим спричинив потерпілій майнову шкоду.

У судовому засіданні обвинувачений визнав себе винним у скоєнні кримінального правопорушення-злочину за вищезазначеними обставинами, щиро розкаявся, зробив належні висновки, пов'язавши скоєне ним зі зловживанням алкоголем. Не заперечував проти зібраних по справі доказів, просив їх не досліджувати та розглядати справу згідно положень ч. 3 ст. 349 КПК України. Цивільний позов визнав повністю.

Потерпіла у судове засідання не з'явилась, надавши заяву про розгляд справи без її участі. Зазначила, що у неї до обвинуваченого є претензії матеріального характеру, оскільки останній крім викраденого майна з магазину, повністю розбив холодильну вітрину вартістю 26000 гривень, близько 20 кг цукру висипано на землю, походивши по ньому та забрав мішок від цукру для викрадення речей. Крім цього, розбито вікно та поламано решітку на ньому, ремонт яких обійшовся у 1201 гривень та заварено металеву решітку на цьому ж вікні з оплатою власних коштів в розмірі 200 гривень.

Частину викраденого обвинуваченим було повернуто, зокрема майно на суму 9485 гривень, водночас залишилось не повернутим майно на суму 6721 гривень, які підлягають стягненню з обвинуваченого.

Суд визнав обвинуваченого винуватим, частково приєднав невідбуту частину покарання за вироком Рогатинського районного суду, призначивши остаточне покарання у виді позбавлення волі на строк 5 (п`ять) років 4 (чотири) місяці.

Вирок набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо таку скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги вирок, якщо його не скасовано, набирає законної сили після ухвалення рішення судом апеляційної інстанції.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.