На війні загинув прикарпатець Іван Новіцький

25 січня поблизу населених пунктів Іванівське-Кліщіївка Донецької області загинув 44-річний Іван Анатолійович Новіцький з с.Кліщівни Рогатинської громади.

Напередодні боєць повідомив дружині, що йде на штурм і кілька днів з ним не буде зв'язку. 4 лютого близьким повідомили, що групі евакуації вдалося винести тіло Героя з бойових позицій.

Іван Новіцький народився 20 червня 1979 року у с.Юнашкові на Рогатинщині. Закінчив школу у рідному селі, згодом продовжив здобувати освіту в Рогатинському державному аграрному коледжі, де отримав професію механіка.

Молодий юнак пройшов військову службу в армії та будував своє майбутнє. До війни працював на місцевих підприємствах. Багато років разом з дружиною заробляли на життя у Польщі.

Сім’ю загиблий захисник створив зі своєю коханою Надією у 2000 році. Подружжя виховувало трьох синів Степана, Ігоря та наймолодшого Володимира. Батько дуже любив їх, підтримував, старався дати гідне майбутнє. Тож важко працював спершу в рідній громаді, потім – за кордоном.

До лав ЗСУ земляк був мобілізований – 11 березня 2022 року. А далі – полігон, навчання…Фронт, де солдат Іван Новіцький виконував обов’язки стрільця-кулеметника.

У листопаді 2023-го Іван Новіцький востаннє відвідав свій дім у Кліщівні. Відтак воїна у складі штурмового підрозділу спрямували на бахмутський напрямок для виконання бойових завдань. Складним виявився цей час на фронті для захисника – контузія, лікування у госпіталі.

«На сході було непросто. Його підводило здоров’я, пухли ноги. Але Іван не хотів залишати побратимів. Навіть після контузії та лікування повернувся до своїх. У червні моєму чоловікові мало виповнитися 45-ть. Він мріяв про вишиту сорочку на зеленому, таку, як військові носять... Вирішила вишити нам обом. Чоловік мав одягнути свою після повернення додому. Не встиг. На жаль, його поховають у ній…», - поринає у спогади дружина загиблого.

Прощання з Героєм відбудеться 6 лютого.

Об 11:00 год кортеж зі загиблим українським захисником прибуде до Рогатина, на головній площі міста проходитиме поминальна панахида. Церемонія поховання розпочнеться у середу, 7 лютого.

Рогатинською міською радою буде організовано автобус для всіх, хто хоче провести військового до місця вічного спочинку.

«У скорботі низько схиляємо голови перед вічною і світлою пам'яттю Івана Новіцького. Вічна пам'ять ГЕРОЮ!», - йдеться у повідомленні Рогатинської громади.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.