В ІФНТУНГ планують облаштувати музей науки

До Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу завітав Президент Малої академії наук України (МАН) Станіслав Довгий.

«Ми провели серйозну бесіду з ректором ІФНТУНГ Ігорем Івановичем Чудиком та академіком НАНУ Євстахієм Івановичем Крижанівським з приводу розвитку нашої співпраці з університетом. Також розглядаємо можливість відкриття тут Центру науки, плануємо інтерактивний Музей науки з кількома лабораторіями. Ваша стратегія розвитку збігається з нашим баченням, тому я з великим оптимізмом дивлюся на наші спільні перспективи», - повідомив С.Довгий.

С.Довгий розкрив своє бачення Музею науки в ІФНТУНГ.

«Цей проєкт вже має сім локацій. Йдеться про інтерактивний музей. На відміну від традиційних музеїв, де не можна нічого чіпати руками, тут діє інший принцип – НЕ можна НЕ торкатись. Тобто обов’язково треба брати експонати, випробовувати їх і т.д. Бо дітям зараз не цікаво роздивлятися стенди й слухати лекції – вони хочуть стати активними учасниками процесу пізнання. І ми маємо створити для них сучасні технології, щоб їм було цікаво, щоб улюблені їхні справи чекали на них тут», - зазначив С.Довгий.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.