Прикарпатець, який з пістолетом пограбував АЗС у Долині, отримав 8 років позбавлення волі

Прокурори Долинського відділу прокуратури підтримали публічне обвинувачення стосовно 37-річного місцевого жителя, який вчинив розбій на одній із автозаправок (ч.4 ст.187 КК України).

«В суді доведено, що в листопаді 2023 року чоловік зайшов на одну із АЗС в місті Долині, та погрожуючи предметом, схожим на пістолет, забрав мобільний телефон оператора заправки. Після цього, погрожуючи ножем касиру заправки, наказав віддати грошові кошти та покинув місце події», - повідомили в Прокуратурі Івано-Франківської області.

Вироком Долинського районного суду його визнано винуватим у вчиненні вказаного правопорушення та призначено покарання у виді 8 років позбавлення волі із конфіскацією майна.

«Зайшовши до приміщення АЗС, обвинувачений замовив заправку автомобіля до повного бака бензином. Після цього вийшов до своєї автівки та попросив оператора показати туалет, біля дверей якого витягнув витягнув із кишені предмет, схожий на пістолет, демонструючи його та направляючи в сторону оператора, який останній сприйняв як справжній, і яким йому може бути спричинено шкоду його здоров’ю, висловивши погрозу його життю і здоров’ю, наказав віддати мобільний телефон. Сприймаючи реально погрози, не чинячи опору, оператор передав обвинуваченому телефон, та виконуючи його вказівку залишився у туалеті. Та цього для обвинуваченого виявилось замало. Підійшовши до каси АЗС, дістав із кишені предмет, схожий на ніж, демонструючи його старшій операторці, який вона сприйняла як предмет, яким їй може бути спричинена шкода життю та здоров’ю, висловивши погрози, наказав віддати гроші із каси, що вона і зробила, діючи під примусом - відчинила шухляду касового апарату та передала йому 10 849 грн. Після цього, обвинувачений залишив місце злочину, при цьому не розрахувавшись за залите у бак автомобіля пальне вартістю 2 213,60 грн. Своїми діями обвинувачений завдав шкоди: потерпілому оператору в розмірі 4 988 грн та АЗС - в розмірі 13 063,60 грн», - йдеться у повідомленні Долинського міськрайонного суду.

У судовому засіданні обвинувачений вину у вчиненні інкримінованого йому розбої визнав, пояснив, що того дня у нього був нервовий зрив, у зв’язку із чим він вчинив даний злочин.

Дослідивши в судовому засіданні докази, зокрема, відео із зовнішніх та внутрішніх камер відеоспостереження АЗС, вилучені із автомобіля обвинуваченого ніж, пластмасовий пістолет, мобільний телефон потерпілого оператора суд дійшов висновку про винуватість обвинуваченого у скоєнні інкримінованого йому злочину.

Вирок суду набирає законної сили після закінчення строку апеляційного оскарження.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.