Прикарпатські міграційники відправили за кордон 600 паспортів

Міграційна служба Івано-Франківщини переслала українцям за кордоном понад 600 паспортів.

«Де б не перебувала людина – вона має можливість оформити нові або відновити втрачені чи такі, що стали недійсними, паспортні документи. Чи то в Україні, чи далеко за кордоном. Таким чином, відповідно до урядових рішень про порядок і процедуру пересилання паспортних документів за кордон міграційна служба відправляє паспорти, оформлені на території України, практично у будь-яку країну, де є закордонне дипломатичне представництво України», - повідомили в Міграційній службі Івано-Франківської області.

До прикладу, у році, що минув, закордонні паспорти з УДМС в Івано-Франківській області пересилалися українцям до 25 країн. Найчастіше – до Польщі ( 120 документів), Німеччини (52), Чеської Республіки (51). Найдальшу відстань «долали» 12 паспортів до США , 6 – до Канади, 1 – до узбережжя Тихого океану в Перу. Загалом переслано 373 паспорти громадянина України для виїзду за кордон.

Торік дипломатичною поштою або міжнародним кур’єрським експрес-перевезенням так само переслали українцям за кордоном 227 національних паспортів у формі ID-картки, оформлених у підрозділах міграційної служби Івано-Франківської області. Географія руху документів – 22 країни. Найчастіше паспорти отримували громадяни України, які перебували у Польщі, Чехії, Німеччині, Сполученому Королівстві Великої Британії та Північної Ірландії. Найдальший адресат отримав документ, перебуваючи у Китаї.

Вже цьогоріч відправлено або підготовлено до пересилання за кордон близько 30 біометричних документів.

Щоб отримати за кордоном паспорт, оформлений в Україні, людині за кордоном слід звернутися до закордонної дипломатичної установи України з заявою про отримання у країні перебування закордонного паспорта або внутрішнього паспорта у вигляді ID-карти. Заява має бути адресована тому територіальному підрозділу ДМС в Україні, в якому цей документ оформлявся.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.